Szagtalanítás + környezetvédelem = szagmentes tér

Gelactiv® AFG


Zárt bűzös terek, csarnokok kezelése

A Gelactiv® AFG géltábla a Biothys GmbH által szabadalmaztatott hosszan tartó hatású és széles körben használható szagtalanító tábla, amellyel igen hatékonyan kezelhetők az ammónia, kénhidrogén és merkaptán eredetű szagok. A géltáblából folyamatosan és egyenletesen szublimáló hatóanyag 3-6 hónapon keresztül is képes mérsékelni a szagokat.

A komposztáló épületek belső tereiben az erjedési és bomlási folyamatok miatti bűz eredményesen kezelhető a befúvó szellőzők légcsatornáiba segédszerkezettel beépített Gelactiv AFG táblákból folyamatosan és egyenletesen szublimáló hatóanyaggal, amely az ammónia, kénhidrogén és merkaptán eredetű szagokat is képes mérsékelni 2-3 hónapon keresztül. A szellőzőnyílásba, légzőcsőbe, a befúvó vagy csak a belső levegőt recirkuláló ventillátor légcsatornájába helyezett gélanyagból párolgó hatóanyag mindenhova eljut. Alkalmazható változtatható teljesítményű ventillátorokból álló légtechnikai rendszerben, amellyel homogén és állandó hatóanyag koncentrációt lehet fenntartani a befújt friss levegőbe juttatott hatóanyaggal kezelt terekben. Ilyen módon egyrészt 70-85 %-os szagcsökkentés érhető el, másrészt az alacsonyabb páratartalom következtében nemcsak a munkafeltételek javulnak, hanem az épületet és a berendezéseket érintő korrózió is mérséklődik.

A légcsatornákba beépítendő táblák darabszáma és élettartama a szállított levegő mennyisége mellett a hőmérséklettől és a légszennyezettségtől is függ, ezért lehetőség szerint a friss levegő utánpótlásánál kell beépíteni !

A géltábla mérete 22 x 28 cm, vastagsága 1-1,5 cm. Tömege kb. 900g.

Használat:

A Gelactiv AFG géltáblák használatához bizonyos berendezések installálása szükséges, mivel a géltáblák elhelyzése és esetenként a légmozgás sem biztosított az adott helyszíneken. A berendezések installálását az adott berendezés adatlapjának utasításai szerint kell végezni.

Alkalmazási területek:

  • Zárt belső terek, kültérbe szellőző elhasznált, bűzös levegő kezelése
  • Gyárak, feldolgozóüzemek, stb.
  • Komposztáló épületek
  • Iszapvíztelenítő helyiségek
  • Rácsgépházak
  • Szennyvízátemelő aknánk
  • Szennyvíztelepek
  • Nyílt területek: állattartó telepek, szemétlerakó helyek, komposztálóhelyek

 

A légcsatornákba beépítendő táblák darabszáma és élettartama a szállított levegő mennyisége mellett a hőmérséklettől és a légszennyezettségtől is függ, ezért lehetőség szerint a friss levegő utánpótlásánál kell beépíteni!

A géltábla használatához mindenképpen szükség van valamilyen berendezés installálására. A berendezés biztosítja a levegő átáramlását a géltáblák között, illetve légmozgás hiánya esetén ventilátorok segítségével pótolja a géltáblák működéséhez szükséges légáramlást. A berendezések installálását az adott berendezés adatlapjának utasításai szerint kell végezni.

Környezetvédelmi és munkaegészségügyi adatok : A Gelactiv AFG géltábla természetes alapanyagú termék. A terméket az európai 67/548/EK Irányelv, illetve a 99/45/EK Irányelv a nem veszélyes kategóriába sorolja, biológiailag lebomlik.