Szagtalanítás + környezetvédelem = szagmentes tér

Gelactiv SHK-P méhsejtes géltábla


A Gelactiv® SHK-P méhsejtes géltábla a Biothys GmbH által szabadalmaztatott hosszan tartó hatású és széles körben használható szagtalanító tábla, amellyel igen hatékonyan kezelhetők a szerves anyagok bomlásából eredő bűzök.
A géltábla a szennyvízcsatorna-rendszereknél, átemelőknél, aknáknál alkalmazható legjobban.
A méhsejtes géltáblából a hatóanyag folyamatosan és egyenletes mennyiségben párolog (szublimál). A levegőbe került hatóanyag hamar lebomlik, belélegzése nem jelent egészségügyi kockázatot, viszont a gélanyag bőrrel érintkezve irritációt okozhat, ezért a védőfóliából kicsomagolt termékhez nyúlni csak védőkesztyűvel szabad.
Az anyag aktivitási ideje 6-8 hónap is lehet a környezeti hatásoktól (pl. hőmérséklet, légáram, páratartalom, szagterhelés) függően, de a 3 hónap még szélsőséges körülmények között is garantálható.
A táblák mérete 22*28 cm, vastagsága 0,7 cm, tömege kb. 0,60 kg.

Használati utasítás

A Gelactiv® SHK-P méhsejtes géltáblát csekély légmozgású terek (pl. aknák) kezelésére fejlesztették ki. Ez külön segédszerkezet nélkül is használható, mivel a méhsejtre emlékeztető drótváz erősítésnek köszönhetően dróttal egyszerűen átszúrható és felfüggeszthető.

A géltáblákon két réteg csomagolóanyag található, kérjük mind a két réteg eltávolítására figyeljenek oda, hogy a hatóanyag a gél felszínéről szublimálni tudjon! A felbontás után a táblákra lehetőleg por ne rakódjon, mert ez szintén gátolja a géltábla működésének eredményességét. A táblák elhelyezését lehetőleg minél mélyebben, de még az áramló szennyvíz szintje fölött kell megoldani, képlékeny huzallal átfűzve és alkalmas tartóelemre (pl. hágcsóvas, HILTI kampó, stb.) függesztve. Kevésbé hatékony, ha a tábla oldala falhoz ér, mivel így kevesebb hatóanyag párolog a légtérbe.
A táblák darabolása - passzív szagtalanító elemként történő beépítése - védőkesztyűn kívül különösebb felkészültséget, illetve szakértelmet nem igényel.

Alkalmazási területek:

  • Szennyvízaknák
  • Szennyvíz átemelők
  • Zsírfogók

Gelactiv SHK-P méhsejtes géltábla