Szagtalanítás + környezetvédelem = szagmentes tér

GRANUL'AIR


A Granul'Air a háztartásokban és a termelésben kitűnően alkalmazható, hosszan tartó hatással rendelkező szagtalanító szer, amely célzottan hulladékból, rothadó szerves anyagok bomlásából eredő bűz semlegesítésére, illetve megszüntetésére, valamint megfelelő szellőzés nélküli zárt helyiségek, kukatároló és szemétledobó helyiségek, raktárak, pincék légfrissítésére használható. A Granul'Air üzemanyag-szagok (gázolaj, fűtőolaj), kis- és nagyüzemi állattartásnál és növénytermesztésnél képződő bűzös anyagok (pl. alom, trágya, stb.), kommunális és élelmiszeripari hulladékok (pl. szennyvíz iszap, rácsszemét, stb.) gyűjtése, tárolása és komposztálása során keletkező bűz semlegesítésére is alkalmazható.

A Granul'Air téglavörös színű ásványi szemcséiből késleltetve kipárolgó hatóanyag a kezelt tér nagyságától, a szellőzéstől (szélmozgástól), a páratartalomtól és hőmérséklettől függően 4-8 napig, átlagosan 1 hétig fejti ki hatását, ezért folyamatos szagforrásnál a kezelést elég hetente ismételni. A kiszórt szemcsék aktivitására a friss citrom aromájú jelzőszagból lehet következtetni. Halmazsűrűsége: kb. 0,5 kg/l, szemcsemérete: 0,5- 4 mm (80%).

A Granul'Air-t a szagkeltő szennyezések közelében, vagy közvetlenül a forrásra irányulva szórjuk ki. A hatásos dózis a kezelt tér nagyságától, a szag intenzitásától és megújulásától függően változik.

A kezelés felületi szórással történik, adagolása az alábbi szabályok szerint javasolt:

  • felületi forrásnál (pl. terített szemét, macskaalom, stb.) 20-30 ml (1 evőkanál)/m 2 ;
  • szemetes kukába, konténerbe 60-100 ml/m 3 (a kiürített edénybe 2-3 kanál/m 3névleges edénytérfogat);
  • belső terek, raktárak, pincék, lakószobák, tárgyaló-, fogadó- és várótermek légfrissítéséhez2-5 ml/m 3 (légköbméterre vetítve).
  • A lakásban vagy irodában az anyagot célszerű tálkára helyezni. Egy kis adagot a porszívóba téve takarításkor is frissíti, szagtalanítja a helyiségeket.

 

Konténer névleges űrtartalma 1,10 m 3 1,10 m 3 4,40 m 3
Ürítési gyakoriság Heti 2-szer
Üres konténerbe szórt mennyiség hűvös időben (ml) 40-70 50-90 140-300
Üres konténerbe szórt mennyiség a nyári szezonban (ml) 80-120 100-150 300-400

 

A termék eredeti minőségét bontatlan csomagolásban, fénytől védve, 25 ° C alatti hőmérsékleten tárolva 1 évig őrzi meg. A megbontott göngyöleget gondosan zárjuk vissza, tartalmát lehetőleg 6 hónapon belül használjuk fel.

A Granul'Air 1, 5, 10, 30, 60 és 200 kg-os kiszerelésben kerül forgalomba.

Környezetvédelmi és munkaegészségügyi adatok : A Granul'Air természetes alapanyagú termék. Az európai 99/45/EK Irányelv a nem veszélyes kategóriába sorolja, biológiailag lebomlik